Nederlanders: 'Balkenende is saai'

pberends, stortkoker en hav0c had ons via de nieuws-submit te melden:

Jan Peter Balkenende (CDA) Balkenende is een saaie man. Dat vinden zeven op de tien Nederlanders. Zes op de tien ergeren zich aan hem. Ondanks alles geven vier op de tien mensen aan vertrouwen te hebben in Balkenende als Minister-president. Dit alles bleek uit een steekproef van onderzoeksbureau TNS NIPO samen met de Universiteit Leiden. Zij onderzochten welke emoties de premier bij mensen oproept.

Van de ondervraagden gaf 49 procent aan zich te schamen voor de premier. Hetzelfde percentage voelt boosheid opkomen als ze zijn naam horen. 23 procent zegt dat Balkenende gevoelens van hoop oproept bij hen. Tenslotte is 19 procent enthousiast over de minister-president.

De CDA-premier ontvangt vooral steun van traditionele CDA-stemmers. Van hen zegt 70 procent vertrouwen te hebben in hem. Ook bij de VVD'ers scoort Balkenende met 62 procent hoog. Verder hebben ouderen meer vertrouwen in de premier dan jongeren. 55 procent van de 55-plussers gaf aan vertrouwen in Balkenende te hebben tegenover 30 procent in de leeftijdsgroep van 35 tot 55 jaar.