Mars introduceert gezonde chocoladereep

Icoon GezondheidHet is de wens van iedere chocoladeverslaafde dat zijn favoriete snack op de een of andere manier gezond zou kunnen zijn. Vandaag beweerde het bedrijf Mars Inc., bekend van Milky Way en Snickers, dat zij die wens vervuld hebben. Mars zegt volgende maand in de Verenigde Staten een productenlijn te starten die goed zou zijn voor je gezondheid.

Wat is er dan zo gezond aan? Volgens Mars zit er in de zogenaamde CocoaVia een bloedverdunnend antioxidant uit speciale cacaobonen dat lijkt op aspirine. Het zou zelfs de bloeddruk kunnen verlagen. Ook is de reep rijk aan vitaminen en is het met een cholesterolverlagend middel geïnjecteerd.

Er zijn voor- en tegenstanders van dit initiatief van Mars. Sommigen waarschuwen dat het aanbieden van chocola als gezond product riskant is. Anderen, zoals de Amerikaanse Hartstichting, zijn er dan weer tevreden mee omdat onderzoek zou hebben uitgewezen dat de chocola de kans op hartziektes verlaagt.

Geïnteresseerden zullen hun verslaving nog even moeten onderdrukken, omdat er vooralsnog geen plannen zijn voor een release in Nederland.


De gezonde lekkernij CocoaVia