Geen kus meer op Welsh toneel

DaanA had ons via de nieuws-submit het volgende bericht herschreven:

Icoon Theater"Thus with a kiss I die". Deze beroemde laatste regel van Romeo, in 'Romeo and Juliet' van Shakespeare gaat binnenkort niet meer op voor toneel op middelbare scholen in Wales. 'Intiem lichamelijk contact' is binnenkort namelijk verboden. Een vriendschappelijke omhelzing of vluchtig lichamelijk contact is nog net toegestaan.

De zaak kwam aan het rollen door een docent drama aan een school in Wales. Hij is meerdere keren beschuldigd van het dwingen van leerlingen tot seksuele handelingen met elkaar. Pas na jaren kwam er een rechtzaak. De dramadocent heeft zolang ongestoord door kunnen gaan dat er stemmen op gingen liefdesscenes met intiem lichamelijk contact te schrappen.

Argumenten als 'de artistieke integriteit van de tekst' zullen genegeerd worden. Het is nu dus wachten op de eerste Romeo die met een handkus afscheid neemt van zijn geliefde Juliet, de eerste Tony die Maria alleen nog maar toezingt en de eerste Pyramus die Thisbe ook echt alleen met een muur tussen hen in lief mag hebben. De Britse toneelwereld heeft de richtlijn scherp veroordeeld.