Voetbal: Uitslagen Eredivisie (Speelronde 25)

Icoon EredivisieAZ lijkt af te haken in de strijd om de landstitel. De equipe van Louis van Gaal verloor van FC Utrecht en staat acht punten achter op PSV, dat wel won. Feyenoord en Ajax boekten ook zeges.

Landskampioen en koploper PSV kwam vrijdagavond al in actie. In het Gelredome versloegen de mannen van Guus Hiddink het dapper spelende Vitesse: 1-3. Vijf minuten voor tijd stond het nog 1-1, een stand die de verhoudingen goed weergaf. Een dwarrelvoorzet van Michael Lamey belandde echter in het doel, waarna Jefferson Farfán het duel op slot gooide. Diezelfde Farfán maakte even voor rust ook al de gelijkmaker, nadat Vitesse via Youssouf Hersi de leiding had genomen. PSV treft dinsdag in de achtste finales van de Champions League Olympique Lyon, dat dit weekeinde met 3-1 won van FC Nantes.

AZ verloor in de Alkmaarderhout met 2-3 van FC Utrecht, dat eerder Ajax al in eigen huis opzij zette. De stand bij rust was zelfs 0-3, na een wervelend begin van de Domstedelingen. Nota bene Adil Ramzi en Robin Nelisse, twee voormalige AZ-spelers, behoorden tot de doelpuntenmakers. In het tweede bedrijf bracht AZ de stand snel terug tot 2-3, en leek een miraculeuze comeback mogelijk. FC Utrecht liet het echter niet verder komen en behoudt goede uitzichten op Europees voetbal.

Feyenoord staat nu alleen tweede. In De Kuip rekende de titelkandidaat af met stadgenoot Sparta Rotterdam: 4-0. Nick Hofs zorgde in het midden van de eerste helft voor twee doelpunten. Dirk Kuijt was bij Hofs' eerste treffer de aangever. Na de pauze trof Kuijt zelf ook doel, waarna Ali Boussaboun de eindstand vastlegde. Sparta was aanvankelijk niet eens de mindere, maar de individuele kwaliteiten van de stadgenoot waren te groot.

Ajax kende een goede generale repetitie voor het Champions League-treffen met Internazionale. RBC Roosendaal verloor met 6-0 in de Amsterdam ArenA. Klaas Jan Huntelaar maakte vier treffers; Markus Rosenberg was verantwoordelijk voor twee doelpunten. FC Groningen en Ajax blijven de vierde plaats delen, want de noorderlingen versloegen zaterdagavond RKC Waalwijk met 1-0.


Uitslagen Speelronde 25:

Vrijdag 17 februari
Vitesse - PSV 1-3
NEC - FC Twente 0-3

Zaterdag 18 februari:
Roda JC - SC Heerenveen 2-1
FC Groningen - RKC Waalwijk 1-0

Zondag 19 februari
Heracles Almelo - ADO Den Haag 1-3
Ajax - RBC Roosendaal 6-0
AZ - FC Utrecht 2-3
Feyenoord - Sparta Rotterdam 4-0
Willem II - NAC Breda 2-0

De stand na de 25e speelronde kun je hier vinden.


Kijk voor al het voetbalnieuws en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!