Veel files richting de wintersportgebieden

Icoon VervoerOp de wegen naar de wintersportgebieden staat het bomvol. Op de Duitse A8 tussen München en Salzburg staan vandaag de hele dag al tientallen kilometers aan file. De grootste problemen doen zich volgens de ANWB voor bij het knooppunt Inntal (splitsing A93). In Nederland is gisteren voor 700.000 mensen de krokusvakantie begonnen. Veel van hen gaan op wintersport, waarvan de helft naar Oostenrijk.

Ook in Frankrijk is het druk op de wegen naar de Franse Alpen. Er zijn rijen auto's van circa 35 kilometer gezien op de A40 Macon richting Genève en op de A43 Lyon richting Chambery. In Zwitserland is het raak op de A1/A2 bij het knooppunt Harkingen en op de A9 Vevey richting Martigny voor de Gliontunnel. Oostenrijk meldt extra drukte op de A12 Innsbruck richting Rosenheim, omdat er alweer wintersporters richting huis gaan.

Door ijzel waren veel wegen in Midden- en Zuid-Duitsland vanochtend erg glad. Hierdoor gebeurden er erg veel ongelukken. Volgens de ANWB waren er geen Nederlanders bij de ongevallen betrokken.