Meisje van school na 'glaasje draaien'

Curva, calvobbes, Mike-E en tijntjethf hadden ons via de nieuws-submit te melden:

OnderwijsEen scholiere van het rooms-katholieke Jeroen Bosch College in Den Bosch is van school gegaan omdat ze naar eigen zeggen ongevraagd geconfronteerd werd met het fenomeen 'glaasje draaien'. Drie leerlingen van een 3-VWO klas voerden tijdens een les over religie, mysterie en magie, een korte demonstratie uit.

De leerlinge verliet de les omdat ze het 'duivelse' ritueel niet wilde bijwonen. De school heeft ze de rug toegekeerd omdat ze bijna geen steun kreeg van medeleerlingen, leraren en bestuur. ''Ik geloof in God en dat Hij je zo dicht mogelijk bij je wil houden. Ik geloof dat de duivel dat probeert tegen te houden door geesten op te roepen. In goede geesten geloof ik niet'', aldus de scholiere.

De rector van de school vindt dat de scholieren verstandig genoeg zijn om het de korte glaasje draai-demonstratie te relativeren en sprak van een ''storm in een glaasje water''.


De meningen over wat glaasje draaien inhoudt, zijn verdeeld. De meest logische verklaring is dat onbewuste spierbewegingen een glas in beweging zetten. De 'antwoorden' die je krijgt zijn niet anders dan die je onbewust zelf (als groep) wil hebben. Anderen beweren dat deze spierbewegingen in gang (kunnen) worden gezet door (soms boze) geesten. Zij waarschuwen dan ook voor het fenomeen.


-
Brief met uitleg, die het meisje naar haar klasgenoten stuurde.