NOS moet Groenhuijsen vijf ton betalen

Charles GroenhuijsenCharles Groenhuijsen moet 489.375 euro van de NOS krijgen. Dat heeft de kantonrechter in Hilversum zojuist bepaald. Het arbeidscontract tussen Groenhuijsen en de NOS zal per 1 april worden beëindigd. Groenhuijsen wilde aanvankelijk acht ton.

Groenhuijsen werkte 23 jaar voor de NOS. De laatste jaren was hij correspondent in de Verenigde Staten. Hij zou eigenlijk per 1 januari van dit jaar presentator worden van het achtuur Journaal, maar door een conflict over bijklussen ging dat niet door.

Een mailwisseling tussen Groenhuijsen en hoofdredacteur van het NOS Journaal Hans Laroes was de aanleiding voor het conflict. Groenhuijsen zou Laroes hebben uitgemaakt voor 'schnabbel-Gestapo', omdat hij vindt dat voor hem te strenge regels gelden voor schnabbels.

De oud-correspondent reageert tevreden op de uitspraak. "De rechter heeft onze redenatie gevolgd. Het is een raar idee dat nu na 23 jaar echt een einde komt aan mijn werk bij de NOS. Ik zal het dagelijkse nieuws en de professionele opwinding van voortdurende deadlines zeer missen. Ik neem met spijt afscheid van de vele collega's met wie ik de afgelopen 23 jaar in vriendschap heb samengewerkt. Ik vertrek met opgeheven hoofd en kijk uit naar nieuwe kansen en uitdagingen", reageert Groenhuijsen.

De NOS-directie bestudeert het besluit van de kantonrechter nog en komt later vandaag met een reactie.

Vorige week nog moest Groenhuijsen stoppen met een column voor Planet. De NOS wilde dat omdat hij officieel nog in dienst was bij de omroep.