Voetbal: Uitslagen UEFA Cup

Icoon UEFA CupAZ en SC Heerenveen zijn het vervolg van de UEFA Cup-campagne met een nederlaag begonnen. Respectievelijk Betis Sevilla en Steaua Boekarest bleken te sterk in de heenwedstrijd.

AZ verloor met 2-0 bij Real Betis Sevilla, dat in het najaar nog uitkwam in de Champions League. De Spanjaarden waren in het eerste bedrijf de betere ploeg, en tweemaal werd een inzet van de lijn gekeerd. AZ kende zijn beste fase vlak voor rust, maar een doelpunt leverde dit niet op. In de laatste twintig minuten heerste Betis en doelpunten van Tardelli en Robert (de huurling van PSV) beslisten de confrontatie.

SC Heerenveen kon het in het eigen Abe Lenstra Stadion niet bolwerken tegen Steaua Boekarest: 1-3. Via Arnold Bruggink openden de Friezen de score. Helemaal verdiend was dit niet, want Steaua had het overwicht. Nog voor rust werd het dan ook 1-1. In het tweede bedrijf drukte SC Heerenveen de Roemeense opponent naar achteren, maar kansen werden moeizaam gecreëerd. De grootste mogelijkheden waren voor Steaua en uit twee daarvan scoorde de Roemeense topclub, zodat SC Heerenveen met een moeilijk te repareren achterstand naar Boekarest afreist.