Minister ItaliŽ drukt T-shirts spotprenten

Icoon AlgemeenDe Italiaanse minister van Bestuurlijke Vernieuwing Roberto Calderoli heeft T-shirts laten drukken waarop de inmiddels beruchte spotprenten van de profeet Mohammed afgedrukt staan. Calderolli meldde het Italiaanse persbureau ANSA dinsdag de shirts zelf te zullen gaan dragen. Iedereen die een shirt wil, mag er een hebben, zo zei de minister.

"Ik zou dit initiatief geen provocatie willen noemen, maar ik zie er ook geen heil in om nog meer toe te geven aan de extremisten", aldus Calderoli, lid van de de rechts-populistische partij Lega Nord. "We moeten stoppen met denken dat we met deze mensen kunnen praten. Ze willen alleen maar mensen vernederen. (...) En wat worden wij? De beschaving van gesmolten boter." Eerder deze maand reageerde Calderoli ook al op de spotprentrellen. "Dit is slechts de top van de ijsberg van de religieuze oorlog die islamitische extremisten ons verklaard hebben", zo zei hij toen.

Calderoli had dinsdag ook een mening over de Italiaanse premier Berlusconi, die zichzelf afgelopen weekend met Jezus Christus vergeleek. "Aangezien hij zichzelf vergelijkt met Jezus Christus, roep ik hem op om het voorbeeld van Christus te volgen en de leer van de bijbel uit te dragen, in plaats van overspoeld te worden door de Islam", aldus de minister.