Opmerkelijke huwelijken op Valentijnsdag

Op Robbeneiland zijn vandaag tijdens een speciale Valentijnsdagceremonie 22 stellen getrouwd. Op dit Zuid-Afrikaanse eiland zat Nelson Mandela 27 jaar lang gevangen.

Het eiland is een symbool van haat en angst tijdens de apartheid, maar de Zuid-Afrikaanse regering is vastbesloten om het om te vormen tot een monument ter ere van liefde en verzoening. De trouwceremonie vond plaats in een kleine kapel, waar werd gebeden voor de zieken toen het eiland nog werd bevolkt door lepralijders.

Twee van de getrouwden zijn Verona Kawie en Samuel Williams. De twee zijn al twaalf jaar bij elkaar en weten sinds zes jaar dat ze seropositief zijn. Ze trouwden in geleende kleren en hadden geen geld voor ringen, maar dit alles kon hun niets schelen. "Het voelt fantastisch", aldus de 57-jarige Williams.

Schorpioenen
In Thailand vond vandaag eveneens een opmerkelijk huwelijk plaats. De zogenaamde Schorpioenenkoningin gaf haar jawoord aan de Duizendpotenkoning.


De 36-jarige Kanchana Ketkaew vestigde in 2002 een wereldrecord door 32 dagen in een bak met 3400 schorpioenen te zitten. Tijdens een optreden ontmoette ze de 29-jarige Bunthawee Siengwong, die een Thais record neerzette door 28 dagen door te brengen tussen duizend duizendpoten.

Kanchana's trouwjurk was versierd met levende schorpioenen, terwijl Bunthawee tijdens de ceremonie een grote duizendpoot in zijn mond stak.