Tennis: Tussenstand Nederland - Rusland

Icoon TennisNederland staat met 0-2 achter in de Davis-Cupontmoeting met Rusland. Zowel Raemon Sluiter als Melle van Gemerden leed een nederlaag in de RAI in Amsterdam. De kwartfinale van de wereldgroep is nu schier onbereikbaar.

Raemon Sluiter delfde het onderspit tegen Dmitry Tursunov: 7-6 (2), 4-6, 6-7 (5), 6-7 (5). De wedstrijd was bijna compleet in balans, al domineerde Tursunov het grootste gedeelte van de tweede set. "Ik speelde in die laatste tiebreak een paar hele slechte punten en dat is de sleutel. Dit was echt stom", zei Sluiter na afloop.

Melle van Gemerden kon niet stunten tegen de nummer zes van de wereld, Nikolai Davydenko. Van Gemerden, zelf 136e op de ATP-ranking, verloor met 6-7 (6), 5-7 en 4-6. De Amsterdammer steeg boven zichzelf uit, maar op de belangrijke momenten maakte hij onnodige fouten. Een break vroeg aan het begin van de derde set bleek de nekslag voor onze landgenoot.

Nederland moet het deze dagen doen zonder enkele protagonisten. Martin Verkerk en Sjeng Schalken zijn niet beschikbaar. Donderdag haakte ook Peter Wessels af, waardoor de jonge Jesse Huta Galung deel uitmaakt van de selectie. Morgen staat het dubbelspel op het programma. Dan treden Raemon Sluiter en John van Lottum in het strijdperk tegen de tandem Igor Andreev/Nikolai Davydenko.


___________
Voor meer tennisnieuws, kom eens langs op FOK! Sport