DikkeDonder.nl uit de lucht na actie Brein

djduke had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PiracyIn het Zuid-Hollandse Strijen hebben Stichting Brein en een deurwaarder donderdagavond een huiszoeking gedaan bij de systeembeheerder van DikkeDonder.nl. Er is beslag gelegd op alle apparatuur die in verband stond met de server, zo valt te lezen op de site. Op DikkeDonder.nl stonden links naar illegale films, muziek en software.

De deurwaarde legde tevens beslag op de de bankrekening, auto, cd's en dvd's van de eigenaar van DikkeDonder.nl. Volgens Brein (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland) had de site zo'n 6000 gebruikers, die voor zeker 200.000 euro aan illegale bestanden hebben uitgewisseld. De beheerder is niet aangehouden, aangezien het om een civiele actie gaat.

Op de website van DikkeDonder.nl staat momenteel een verklaring van de systeembeheerder van de site te lezen. Deze zegt hierin dat de site "niet meer terug komt onder welke naam dan ook." Ik wil alle leden bedanken voor de leuke en vooral gezellige tijd die we de afgelopen jaar hebben gehad, aldus de systeembeheerder.

De actie van donderdagavond is onderdeel van een langer lopende campagne tegen piraterij, aldus directeur T. Kuik van Brein. Eerder deze week werd al de site Nlexperience (10.000 gebruikers) uit de lucht gehaald, zo bleek donderdag uit een verklaring. Sinds oktober vorig jaar zijn zestien Nederlandse sites die links aanboden naar muziek- en filmbestanden op de uitwisselnetwerken BitTorrent en eDonkey, tot stoppen gedwongen.