Tiener redt leven vrouw die zijn leven redde

Icoon BizarEen Amerikaanse tiener heeft onlangs het leven van een vrouw gered door in een restaurant de Heimlich-manoeuvre op haar toe te passen toen ze dreigde te stikken. Even later bleek dit wel een heel speciaal gebeuren te zijn, aangezien de vrouw jaren geleden het leven van de jongen redde.

De 17-jarige Kevin Stephan was aan het werk in het restaurant toen hij zag dat een gast, Penny Brown, dreigde te stikken. Vervolgens paste hij de beroemde manoeuvre, waarbij de longen van het slachtoffer worden samengedrukt en de lucht eruit wordt geperst, toe en zodoende redde hij het leven van de vrouw. Zijn moeder herkende de vrouw even later als de verpleegster die in 1999 het leven van haar zoon redde door kunstmatige ademhaling op hem toe te passen toen hij met een honkbalknuppel op zijn borst was geslagen.

Stephan en Brown kunnen het gebeuren beiden nog steeds niet helemaal bevatten. "Het was voorbestemd om te gebeuren", zo zegt Stephan. "Ik ben katholiek en ik denk dat God het zo bedoeld heeft." Brown had ook een verklaring. "De ene goede daad verdient de andere", aldus de verpleegster. Inmiddels wil heel Amerika het verhaal van de twee horen; de beide levensredders zijn te gast geweest in meerdere shows van grote Amerikaanse televisiezenders.


Penny Brown en Kevin Stephan