Delfts raadslid: bekladden hoort erbij

De WitGemeenteraadslid Jan Peter de Wit van Leefbaar Delft heeft geen spijt van het bekladden van een verkiezingsposter van de SP. Vorige week zette De Wit in de vroege ochtend zijn fiets tegen een verkiezingsbord, klom op zijn zadel en bekladde een SP-affiche. Van de tekst 'een beter Nederland begint hier' maakte hij: 'een beter Nederland begint met gratis bier'.'

Helaas voor De Wit liep er iemand voorbij met een hond die het raadslid herkende. De hondenbezitter maakte van het tafereeltje een foto met zijn gsm en speelde die door aan de lokale krant.

Volgens De Wit hoort het bekladden van andermans posters er ''gewoon bij.'' Het moet ook gezien worden als een ludieke actie meent hij: ''Gewoon omdat ik vind dat de SP de poster niet op had mogen hangen, omdat gemeenteambtenaren dat pas half februari gaan doen. Ik vind het asociaal dat de SP zelf al aan de slag was gegaan. Bovendien vind ik de poster van de SP te groot, er is bijna geen plek meer voor andere partijen.''

De Wit zegt in het verleden, voor zijn raadslidmaatschap, nog wel eens een affiche te hebben volgekalkt. Deze verkiezingsronde vindt hij het wel mooi geweest, maar bij een volgende ronde denkt hij gewoon weer een stift ter hand te nemen.

De gemeente Delft heeft overigens laten weten alle posters die er nu hangen te verwijderen. Dit omdat het in Delft gebruikelijk is dat ambtenaren de affiches ophangen. Dat zal gebeuren op 15 februari. Wie daarna een poster overplakt, kan rekenen op een boete.