Klopjacht op overvallers in België

Icoon PolitieIn België is de politie een klopjacht begonnen naar de 34-jarige Lisette B. en haar drie jaar jongere vriend Jelloul S. wegens meerdere berovingen en diefstallen. In totaal hebben ze meer dan tien overvallen op videotheken, nachtwinkels en supermarkten op hun naam staan. Ze handelen vooral rond de Vlaamse stad Gent.

De laatste overval die ze gepleegd hebben, was gisteravond bij Brugge. Bestuurders van drie dure auto's werden gedwongen hun sleutels aan de criminelen te overhandigen. De twee zijn bijna altijd gewapend maar dragen geen maskers. Half januari werden de twee bijna gepakt, maar ze konden ontsnappen doordat ze de politie met de dood bedreigden.

De twee leerden elkaar kennen in de gevangenis en hebben ondertussen één zoontje dat bij familie verblijft. Jelloul S. heeft het langste strafblad van de twee. In 1995 doodde hij in Terneuzen een drugsverslaafde. In mei vorig jaar werd hij veroordeeld wegens autodiefstal. B. is beschuldigd van medeplichtigheid bij misdrijven van haar vriend.