NS haalt doelstellingen over 2006 niet

Icoon VervoerDe Nederlandse spoorwegen vrezen dat ze dit jaar niet aan de punctualiteitsdoelen van de treinen kunnen voldoen. Het bedrijf heeft een aantal prestaties die het dit jaar moet leveren dan ook naar beneden bijgesteld, vergeleken met 2005. Dat blijkt uit het vervoerplan waarin de NS de prestaties voor 2006 heeft vastgesteld.

Naast de punctualiteit vreest NS ook voor de informatie voor reizigers op de stations en in de treinen bij vertragingen. Staatssecretaris Schultz van Haegen (Verkeer) heeft het vervoerplan vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd.

Afgelopen jaar wilde de vervoerder nog 86,5 procent van de treinen op tijd laten rijden, maar uiteindelijk werd dat 84,8 procent. Dat had volgens de onderneming te maken met een aantal grote storingen op het spoor, grootschalig gepland onderhoud en een nieuwe vertrekprocedure. Hierbij moeten alle deuren van de trein gesloten zijn, voordat het voertuig weg kan rijden. In 2006 zal de punctualiteit om dezelfde redenen onder druk staan, schrijft de NS.