Vandalen wilden ICE-trein laten ontsporen

punt.nl en aloa hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een aanslag op een internationale trein tussen Amsterdam en Frankfurt is gisteren mislukt. Bij het Duitse Oberhausen probeerden vandalen de trein te laten ontsporen door een metalen plaat op de rails vast te schroeven. De poging mislukte, maar de hogesnelheidstrein ICE raakte wel zo zwaar beschadigd, dat hij niet verder kon rijden. Niemand raakte gewond.

De trein reed gisteravond bij de Duitse stad met 130 kilomter per uur op de plaat en kwam honderden meters verderop bij een spoorwegovergang tot stilstand. De reizigers verlieten de wagons over het spoor en werden na twee uur met een ander treinstel verder vervoerd. De politie, die een onderzoek wegens poging tot moord heeft geopend, heeft nog geen idee wie achter de aanslag zit.

Volgens de Duitse politie is het niet de eerste keer dat een incident als deze voorkomt in het Roergebied. In juni 2004 reed een sneltrein bij Castrop-Rauxel op vier metalen platen. In april van dat jaar stuitte een andere ICE-trein op een stuk metaal bij Kamen.


Een ICE-trein raast door Nederland