Uitzendkrachten lichten Tele2 op

Lautje1983 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadTelecombedrijf Tele2 is door enkele van haar uitzendkrachten voor zo'n 800.000 euro opgelicht. De verdachten lieten andere criminelen door middel van het opstellen van valse contracten naar hartelust bellen zonder een cent te hoeven betalen. Dit meldt het Algemeen Dagblad vandaag.

De uitzendkrachten waren aangenomen om voor Tele2 contracten voor mobiele telefoons te verkopen. De verdachten zagen hierbij kans valse contracten op te stellen op naam van nietsvermoedende mensen. De sim-kaarten, nodig om een mobiele telefoon te kunnen gebruiken, kwamen niet terecht bij de mensen op wier naam het contract was afgesloten, maar bij criminelen. Zij belden vervolgens, vooral naar het buitenland, op kosten van Tele2. Het bedrijf bracht de kosten in rekening van de mensen op wier naam de contracten waren gesteld, maar ving daar uiteraard bot.

Een woordvoerster van het bedrijf meldt dat het volledige bedrag van de verdachten zal worden teruggevorderd en bevestigt dat het bedrijf is opgelicht "door mensen die voor ons aan het werk waren". Vermoed wordt wel dat dit leden waren van een grote, goed georganiseerde bende, welke het OM in kaart aan het brengen is.