Verstappen wint A1GP-race

Icoon Sport Nederland heeft de hoofdrace van de A1GP in het Zuidafrikaanse Durban gewonnen. Na zijn teleurstellende finish in de sprintrace, wist Jos Verstappen nu in de laatste ronde wel de eerste plaats te pakken, na een spectaculaire race met veel incidenten.

Nederland moest de race vanaf de zestiende plaats starten, maar maakte in de eerste ronden al veel posities goed. Met veel geluk kon hij in de nu al beruchte haarspeldbocht de wagens van de Verenigde Staten en AustraliŽ ontwijken, die elkaar hadden geraakt. De safety car werd ingezet, waardoor veel teams direct de verplichte pitstop maakten. Groot-BrittanniŽ moest voor de tweede maal de pits in, omdat een wielsleutel in de achterwielophanging was vastgeraakt en de wagen rondreed met een luchtslang achter zich aan.

Na de herstart bleef het veld niet verschoond van incidenten en aanrijdingen. Canada reed zijn voorvleugel stuk op het achterwiel van Portugal en IndonesiŽ klapte door een lekke band tegen de muur. India schrok hiervan en spinde, wat de tweede safety car-situatie veroorzaakte.

Na een derde neutralisatie, door een crash van MaleisiŽ, reed BraziliŽ aan de leiding, gevolgd door Zwitserland, Duitsland en Nederland. BraziliŽ moest echter nog een pitstop maken en Duitsland crashte, waardoor Verstappen weer op de tweede plaats reed. De laatste ronde leek een herhaling te worden van de sprintrace, maar door een fout van Zwitserland kon Nederland nu wel veilig de leiding pakken en de race winnen.

-
Kijk voor meer autosport en ander sportnieuws op FOK!Sport!