SBS6 zet in op 'feelgood-tv'

Icoon Televisie'Feelgood-tv' en 'coach-tv', dat zijn de termen waarmee SBS6 het nieuwe jaar in gaat. Volgens programmaleider Tina Nijkamp van SBS6 is de trend van de 'feelgood-tv' nog lang niet voorbij. De zender komt dan ook nieuwe programma's die appelleren aan een prettig gevoel of kijkers het idee geven dat ze hun leven een positieve draai kunnen geven ('coach-tv').

Op 23 februari komt 'De Superhuisvrouw' op de buis. Hierin worden vrouwen gevolgd die vinden dat ze hun rol als huisvrouw niet helemaal goed invullen. Superhuisvrouw Anna (56) komt ze dan te hulp. "Huisvrouw zijn mag weer", zegt Nijkamp. "Je ziet dat bijvoorbeeld aan televisieseries als 'Desperate Housewives'. Maar in die rol zie je dat bij de vrouwen vragen spelen als 'hoe houd ik mijn huwelijk spannend?' en 'hoe kan ik me trendy kleden?'. Op dat soort vragen gaat Anna antwoord geven."

Waar volgens SBS6 ook veel behoefte aan is, is het dieetprogramma 'De Afvallers', waarvan een nieuwe reeks komt, en 'De Opvoedpolitie' (voor Dieren). Het succes van het RTL4 programma 'Dancing with the Stars' pikt SBS nu ook op. Op SBS6 zal een verlijkbaar programma te zien zijn waarin BN'ers gaan ijsdansen op het ijs van Holiday on Ice. Ten slotte komt er in maart het programma 'Retourtje Geluk'. Hierin bieden de programmamakers treinreizigers de mogelijkheid mensen op te sporen waar ze in de trein een oogje op hadden, maar die ze toen niet durfden aan te spreken.