Priester aangeklaagd die bestaan Jezus bevestigt

Een Italiaanse rechter heeft vandaag een zaak voorgezeten waarin een priester werd aangeklaagd wegens het bevestigen van het bestaan van Jezus Christus. De aanklager en tevens atheïst Luigi Cascioli zegt dat de Katholieke Kerk tweeduizend jaren lang het volk misleidde door te beweren dat Jezus Christus twee millennia geleden leefde. De priester, Enrico Righi, overtrad volgens hem twee Italiaanse wetten door Jezus' bestaan opnieuw vast te stellen.

Righi heeft volgens Cascioli misbruik gemaakt van het publieke vertrouwen, wat wil zeggen dat hij mensen bedrieglijk heeft misleid. Ook zou Righi zich schuldig hebben gemaakt aan het toekennen van een valse naam aan een bepaald individu. In dit geval zou het gaan om de persoon Jezus Christus, van wie Righi beweert dat de ouders Jozef en Maria heetten. Christus zou volgens de priester in Bethlehem geboren zijn en in Nazareth geleefd hebben.

"Als iemand een onjuist feit vaststelt, misbruik makend van de onwetendheid van mensen, en daar vervolgens voordeel van heeft, begaat diegene één van de zwaarste misdaden die iemand kan begaan", aldus Cascioli.


Luigi Cascioli bidt wellicht tot God dat hij de zaak wint