Subsidie voor WK-straatfeesten in Amsterdam

svenski had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon WK 2006Amsterdammers die tijdens het WK voetbal van komende zomer een straatfeest willen organiseren, kunnen daarvoor subsidie krijgen. Burgemeester Cohen heeft hiervoor 15.000 euro uitgetrokken. Voor dit geld kunnen 100 straatfeesten die door de bewoners zelf georganiseerd worden een subsidie van 150 euro krijgen.

Het idee voor de subsidies komt van de SP-fractie in de Amsterdamse gemeenteraad. Zij stellen dat "straatfeesten leuk zijn en bovendien goed zijn voor de sociale samenhang in de wijken". VVD, PvdA, D66, Amsterdam Anders en GroenLinks vonden het allen een goed plan. Het CDA vindt het plan wel sympathiek, maar steunt het niet.

Een straatfeestcheque van 150 euro wordt pas gegeven als 75 procent van de adressen in de straat meedoet. Eerder besloot Cohen dat de horeca geen biertaps en videoschermen buiten mag plaatsen. Dit plan kan de feestvreugde misschien wat compenseren. "Met een steuntje in de rug van de gemeente kunnen de Amsterdammers er een echt volksfeest van maken voor álle Amsterdammers.", zo zegt SP-fractievoorzitter Remine Alberts.