Chirac dreigt met kernwapens

hav0c, lalalomperik en kloon000 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon TerrorismeDe Franse president Chirac heeft openlijk gedreigd met het gebruik van kernwapens tegen terroristische staten. Hij deed dat op de thuisbasis van de Franse atoomonderzeeërs in Bretagne. Chirac zei dat Frankrijk hard moet kunnen terugslaan tegen een staat die terroristische middelen gebruikt op Franse bodem. "Het antwoord kan conventioneel zijn", aldus Chirac. De waarschuwing geldt volgens hem ook voor iedereen die massavernietigingswapens wil gebruiken, voegde hij eraan toe.

Volgens de Franse president is zijn land klaar om op een dreiging te reageren. Hij zei dat het nucleaire wapenarsenaal op zo'n manier is vormgegeven. Chirac legde uit dat als Frankrijk tegenover een regionale macht komt te staan er nu meer keuzes zijn dan tussen "niets doen en vernietiging".

Een concreet land waarvoor de dreiging was, noemde Chirac niet. Hij maakte wel een kleine toespeling op Iran door te spreken van "de poging van bepaalde staten om atoomwapens in handen te krijgen, die daarbij verdragen schenden".