Militaire oefening mogelijk oorzaak botsingen

calvobbes en goober hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieHet grote ongeluk van gisteravond op de A28 bij Assen is misschien veroorzaakt door een legeroefening. Het Openbaar Ministerie gaat de kettingbotsing nu onderzoeken. Op het tijdstip van het ongeluk oefenden namelijk militairen in de buurt met rookpotten. De automobilisten botsten op elkaar door een combinatie van dichte mist of rook en gladheid.

Bij het ongeluk waren in totaal 68 auto's betrokken. Twee mensen raakten zwaargewond en vijftien anderen werden met lichtere verwondingen overgebracht naar ziekenhuizen. "Politie en brandweer waren snel ter plaatse. De slachtoffers zijn naar vier ziekenhuizen gebracht in Assen, Hoogeveen en Groningen", aldus de burgemeester.

Aanvankelijk ging de politie ervan uit dat de kettingbotsingen veroorzaakt waren door een combinatie van mist en gladheid. Maar nu blijkt dat ook de rookpotten een oorzaak kunnen zijn. Volgens officier van justitie M. van den Broek wordt bij zwaar letsel op de weg altijd onderzocht of sprake is van een strafbaar feit.