Hoog bezoek bij Rotterdamse wietkwekerij

Wietkijker DonnerEen hennepkwekerij in de Rotterdamse Tarwewijk werd vandaag vereerd met hoog bezoek. Justitie-minister Piet Hein Donner kwam hoogst persoonlijk een kijkje nemen bij het oprollen van de illegale wietplantage. Hij werd vergezeld door burgemeester Ivo Opstelten, hoofdofficier van Justitie Van Brummen en korpschef Meijboom.

De havenstad heeft sinds enige tijd een speciaal hennepteam. Dat is een samenwerkingsverband van de politie, energieleverancier Eneco, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst. Ook woningbouwcoöperaties werken waar nodig mee. De kosten van het ontmantelen en afvoeren van de plantages worden verhaald op de bewoner van het pand. Donner vindt dat dit beleid landelijke navolging zou moeten krijgen.

Overigens kwam het hoge bezoek vandaag niet oog in oog te staan met een hennepteler. Het pand bleek niet te worden bewoond maar alleen te worden gebruikt als kweekruimte. De nu opgerolde kwekerij was al de 35e die in dit nieuwe jaar in Rotterdam ontmanteld werd. Schattingen van het aantal kwekerijen dat in de regio Rotterdam actief is, lopen uiteen van 3.000 tot 10.000 stuks.