Maker succesvolle website afgeperst

Casema had ons via de nieuws-submit te melden:

Million Dollar HomepageDe maker van de Million Dollar Homepage is onlangs afgeperst door computercriminelen. De 21-jarige Britse student Alex Tew, die met zijn site een miljoen dollar verdiende door reclameruimte per pixel te verkopen, ontving een mail waarin onbekenden 50.000 dollar van hem eisten.

Tew werd verteld dat er een ddos-aanval werd uitgevoerd op de site, die enkel gestopt kon worden door met het geld over de brug te komen. "Hello u website is under us atack to stop the ddos send us 50000$. If u pay we do not ddos u site even again! if u do not pay: u site NEVER came online; again this ddos is not potect; and u have BIG problem with u sponsors. U must answer TODAY, if u pay u site came online imidiatli", luidde de in 'matig' Engels opgestelde boodschap. Vorige week kreeg de internetpagina inderdaad plotseling te maken met nog meer verkeer dan normaal, waardoor het voor bezoekers moeilijker werd de site te bereiken.

Tew is naar eigen zeggen niet ingegaan op de eis. Inmiddels heeft de provider het veiligheidssysteem geupgrade, waardoor het moeilijker is de site met een aanval offline te krijgen. De FBI en de Britse digitale recherche zijn op de hoogte gebracht, en onderzoeken de poging tot afpersing. Vermoed wordt dat Russische criminelen verantwoordelijk zijn voor de bedreiging.