'Buurman die blowers neerstak vaker boos'

Icoon MisdaadDe 61-jarige inwoner van Spijkenisse die gisteren op de Saarhof in de wijk Schenkel twee jongens van 18 en 19 jaar neerstak, is volgens buurtbewoners een heethoofd. ''Hij gaat al door het lint als een hondje of kinderen voor zijn huis lopen'', aldus een buurvrouw. Zij ontkent dan ook dat de neergestoken tieners, Martijn de Boer en Alex van Lint, overlast veroorzaakten.

Volgens de verdachte stonden de twee samen met de 17-jarige Nick Vos hinderlijk voor zijn woning te praten en te blowen. Na een ruzie daarover stormde hij naar binnen en haalde een kartelmes uit de keuken. Daarmee stak hij als een dolle op het drietal in. Martijn werd geraakt in zijn borst en raakte zwaargewond. Alex werd aan een hand verwond. Nick wist te ontkomen. De ernstig gewonde Martijn moest een spoedoperatie ondergaan. Zijn situatie is nog steeds kritiek.

Volgens Nick Vos stonden ze alleen maar wat te blowen, toen de man in woede ontstak. Dat gebeurde op een voetpad tussen een buurtje patiowoningen in de Spijkenisser wijk Schenkel, waar de verdachte woont.