Reparateurs riool overgoten met bloed

haatendenijt had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkDrie medewerkers van de technische dienst van een ziekenhuis in het Gelderse Zutphen werden afgelopen week tijdens een reparatieklus overgoten met bloed. De drie waren bezig met het herstel van een losgeschoten rioolbuis onder de operatiekamer. Er was afgesproken dat er tijdens de klus niet op het riool geloosd zou worden.

Een operatie-assistent had de boodschap waarschijnlijk niet goed meegekregen, en goot zes liter spoelvloeistof afkomstig van een kniebandenoperatie in de afvoer. De TD-medewerkers kregen de met bloed vermengde vloeistof vol over zich heen. "Door de rode kleur leek het of er heel veel bloed bij zat, maar dat viel eigenlijk wel mee. Het was bijna allemaal spoelvloeistof. De mannen droegen asbestpakken en gezichtsbeschermers, maar die raakten wel doorweekt", verklaarde woordvoerder Herman Markink van het ziekenhuis.

De betreffende medewerkers zullen een bloedtest ondergaan. Ook de geopereerde patiënt heeft toegestemd in een verzoek tot medewerking aan een bloedonderzoek. "Het risico op besmetting is weliswaar heel klein, maar door de aanwezige bloeddeeltjes bestaat er in theorie wel de kans op besmetting met hiv of hepatitis B en C", aldus de woordvoerder.