Jongen (7) in pick-up achtervolgd door politie

djduke had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkDe politie dacht te maken te hebben met een dronken autorijder, toen zij een pick-up truck door de straten van het Amerikaanse Shelbyville zag slingeren. De bestuurder gaf geen gehoor aan aanmaningen om de wagen aan de kant te zetten. Hierop volgde een achtervolging waar uiteindelijk meer dan tien politiewagens aan te pas kwamen. Toen de man de truck op een oprit had geparkeerd, bleek zijn leeftijd slechts zeven jaar.

De jongen trok bij de aanvankelijk langzame achtervolging plotseling snel op. De pick-up ramde bijna een auto die bij een stoplicht wachtte. Op dat tijdstip wisten de agenten nog niet dat de bestuurder slechts één meter twintig lang was, en dat hij nauwelijks boven het stuur van de wagen uitkwam.

Voordat de knul de truck op de oprit van zijn ouders parkeerde, had hij volgens de politie vijf frontale botsingen ontweken. Hij zou de auto van zijn ouders hebben meegenomen omdat hij zijn rijbewijs wilde halen. Tegen de jongen zijn enkele zware aanklachten ingediend.

Hier een link naar het filmpje van de achtervolging.