Honderden pelgrims gedood tijdens hadj

jmolenaar had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen Tijdens het jaarlijkse ritueel 'de steniging van de duivel' zijn zeker 345 pelgrims omgekomen. Bovendien vielen er nog eens honderden gewonden. Dat hebben artsen in het Saudische Mekka vanmiddag verklaard. Mogelijk zijn er zelfs vierhonderd mensen doodgedrukt door de menigte.

Het symbolische stenigen van de duivel is het hoogtepunt van de hadj. Dit jaar deden er ruim 2,5 miljoen moslims mee aan het ritueel, waarbij stenen naar drie zuilen worden gegooid. De zuilen symboliseren de duivel.

Vorig jaar kwamen er ook al 250 mensen om in het gedrang. Om de chaos dit jaar te beperken hebben de autoriteiten 60.000 veiligheidsmensen ingezet. Die konden echter niet voorkomen dat de menigte gewoon doorging met het ritueel terwijl de doden door ambulances werden weggevoerd.

De regels voor de hadj zijn ongeveer 1400 jaar geleden opgesteld door Mohammed. Iedere moslim die daartoe in staat is, moet minstens ťťn keer in zijn leven aan het ritueel hebben deelgenomen. Mensen die tijdens de hadj overlijden, gaan volgens veel gelovigen direct naar het paradijs.

Gelieve het in de reacties netjes te houden!