Alle actievoerders Schinveld weer vrij

Boomhut Schinveldse bossenDe politie in Kerkrade heeft woensdagmiddag de laatste dertien actievoerders van milieubeweging Groenfront! vrijgelaten. In totaal heeft de politie tijdens de ontruiming van het Schinveldse bos 106 mensen opgepakt. De ontruiming van het bos is maandagnacht even voor 2:00 uur begonnen. De laatste actievoerders hebben zich vrijwillig overgegeven.

Woensdagochtend werden er nog drie mensen aangehouden die voor het politiebureau en gemeentehuis in Kerkrade een luidruchtige demonstratie hielden. Twee actievoerders werden opgepakt wegens het niet opvolgen van een bevel van de politie en een poging tot het vernielen van de politievlag. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld.

Volgens Groenfront! was de aanleiding voor de arrestaties van woensdagochtend het halfstok hangen van van de politievlag een half uur eerder. Bij het arresteren van de drie actievoerders zou de politie op de demonstranten ingeslagen hebben. De inwoners van Schinveld zullen vanavond in een plaatselijk cafť bijeenkomen. Hier zullen alle actievoerders van Groenfront! bedankt worden voor hun inzet om de bomenkap ten behoeve van de aanvliegroute van de AWACS-toestellen te voorkomen.


de demonstratie bij het gemeentehuis