'Dode baby's Beverwijk in bad verdronken'

Woning vier dode baby's BeverwijkDe vier baby's die eind december dood werden aangetroffen in Haarlem en Beverwijk zijn levend geboren, en direct daarna door hun moeder in bad verdronken. Dat meldt De Telegraaf vandaag, op basis van anonieme bronnen rond het onderzoek. Zondag werd bekend dat er drie lijkjes waren gevonden in een tuin bij een woning in Beverwijk, nadat er eerder een dode pasgeborene was aangetroffen in een woning in Haarlem.

De 29-jarige moeder van de kinderen zit vast op verdenking van doodslag of kindermoord. De vader (35) zegt van niets te hebben geweten, en is op last van de rechtbank voorlopig vrijgelaten. Hij geldt nog wel als verdachte. Ook familieleden, vrienden en buren zouden niets van de zwangerschappen hebben gemerkt. De moeder 'moet bijna continu zwanger zijn geweest', denkt 'een bron rond de familie'.

Het Openbaar Ministerie ziet overigens nog geen aanleiding ook op Curaçao onderzoek te gaan doen. Het stel, dat acht jaar een relatie had, woonde voordat het zich in Beverwijk vestigde enkele jaren op het Antilliaanse eiland. Een maand voor de lugubere vondst zouden de twee uit elkaar zijn gegaan.