106-jarige pleegt met verzorger zelfmoord

Icoon BizarEen 106-jarige weduwe uit het Californische San Francisco en haar 30-jarige verzorger zijn dood gevonden in het appartement waar zij woonden. Volgens de politie heeft het tweetal zelfmoord gepleegd. Bij de lichamen werden brieven gevonden waarin beiden stellen afscheid te willen nemen van het leven.

David Lund, die al negen jaar de verzorger was van de hoogbejaarde Helen Godet, zou de vrouw hebben gewurgd en vervolgens zijn eigen dood hebben veroorzaakt door een flinke hoeveelheid antivriesmiddel op te drinken. Lund schrijft in zijn verklaring de oude vrouw te hebben gewurgd omdat ze niet in staat was de antivries op te drinken. Volgens deskundigen zorgt de laatste methode voor een uiterst pijnlijke dood.

Overigens wordt nog onderzocht of er toch wellicht sprake is van moord op de vrouw, ondanks dat zij zelf een afscheidsbrief ondertekende. "Het briefje verklaarde dat ze een einde aan haar leven wilde maken. Haar tijd was gekomen, schreef ze", liet een politie-inspecteur weten aan de media.