Vader dode baby's 'wist van niks'

Woning vier dode baby's BeverwijkDe vader van de vier dode pasgeboren baby's die eind december in Haarlem en Beverwijk werden aangetroffen, ontkent iedere betrokkenheid bij de zaak. De 35-jarige Jeroen de W. liet dat vandaag via zijn advocaat weten. Volgens raadsman C. Kranendonk zijn de vader en de moeder vorige maand uit elkaar gegaan.

"Mijn cliënt stelt dat hij nooit iets heeft geweten, ook niet van de andere baby's. Getuigen hebben dat ook bevestigd. Ook de moeder heeft zijn verklaring bevestigd, hoewel ze erg moeilijk aanspreekbaar is", meldt Kranendonk aan het ANP. Na de scheiding zou moeder Etta (29) bij haar ouders in Haarlem zijn ingetrokken. Daar trof haar moeder in een tas van de vrouw het lijkje van een baby aan. Ze schakelde de politie in, die in de tuin van de woning in Beverwijk nog eens drie lijkjes aantrof. Jeroen de W. en zijn vriendin Etta zouden acht jaar bij elkaar zijn geweest, een periode die ze deels op Curaçao doorbrachten.

De advocaat wil niet speculeren hoe het mogelijk is dat De W. van niks wist. De 66-jarige vader van de man meldde aan De Telegraaf dat hij Etta nooit zwanger heeft gezien. "En dat geldt ook voor mijn zoon. Hij is onschuldig en niet tot zoiets vreselijks in staat", stelt Jacob de W. Door alle commotie zou de vader van zijn schoondochter recent zijn overleden aan een infarct. Politie en justitie zijn nog bezig met een uitgebreid onderzoek naar de mysterieuze dood van de baby's.