Motorrijder komt om het leven bij Dakar-rally

Icoon SportVandaag is tijdens de negende etappe van Dakar 2006 van Nouakchott naar Kifa de motorrijder Andy Caldecott overleden. De AustraliŰr was bezig aan zijn derde deelname aan de rally maar verongelukte vandaag fataal bij kilometer 250.

De AustraliŰr zou dit jaar eigenlijk niet meerijden omdat hij geen sponsoring had. Toen bij KTM Repsol echter een plek vrijkwam doordat Jordi Duran niet mee kon rijden pakte Caldecott deze kans met beide handen aan.

Directeur van Dakar Etienne Lavigne: "We hoorden dat Andy Caldecott was overleden om 12:57 nadat hij was gevallen op kilometer 250. Deze val was ook meteen fataal. We hoorden van het ongeval om 12:31 en de helikopter was om 12:55 bij hem waar hij om 12:57 dood werd verklaard."

Caldecott maakte in 2004 een prachtig debuut nadat hij door sponsoring van zijn gehele dorp mee kon rijden. Hij pakte toen ook meteen een etappe overwinning. In 2005 was hij terug en pakte toen zelfs twee etappe overwinningen. In 2006 startte hij als snelle assistentie voor Marc Coma. De AustraliŰr heeft in zijn loopbaan viermaal op rij (2000-2003) de Australian Safari gewonnen. In 2003 werd hij uitgeroepen tot derde beste raid coureur ter wereld en in 2004 eindigde hij op een vierde plek bij het Cross Country World Championship.

Dit is de 23e deelnemer aan Dakar die sterft sinds de eerste editie 28 jaar geleden. Vorig jaar waren er ook al twee overleden motorrijders te betreuren: Fabrizio Meone en Juan Manuel Perez.
-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!