Flatbewoners geschrokken na brief dat ze wegmoeten

BizarEen groot aantal bewoners van een flat in Amsterdam Zuidoost kregen deze week een brief op de mat met de nare mededeling dat zij uiterlijk 15 januari hun woning moeten verlaten. De brief was afkomstig van woningcorporatie Rochdale, die een deel van de flats op de grens van de Bijlmermeer met Diemen gaat slopen.

De bewoners stonden echter beteuterd te kijken bij de brief, want hen was voorgehouden dat hun flat niet gesloopt, maar gerenoveerd zou worden en dat die renovatie nog wel een tijdje op zich zou laten wachten. Dat blijkt ook te kloppen, want de brief die 90 huurders in de bus ontvingen, blijkt een foutje te zijn.

Woningcorporatie Rochdale zegt de misser te betreuren. De bewoners zullen binnenkort een brief ontvangen dat ze voorlopig kunnen blijven wonen. Pas als de renovatie wordt gestart, moeten ze weg. De komende twee jaar zal dat zeker niet het geval zijn. ''Bij een aantal van mijn buren was er de afgelopen dagen grote paniek. Die dachten echt dat ze volgende week op straat zouden staan'', zo verzucht een bewoner.