Grolsch stopt levering aan Albert Heijn

Icoon Algemeen Binnenkort is er misschien geen Grolsch meer te krijgen in twee winkelketens van Ahold. Grolsch heeft namelijk vanaf vandaag de levering van bier aan Albert Heijn en aan Gall & Gall gestaakt. Dat maakte de bierbrouwer vanochtend bekend. Hoe lang de leveringen worden stopgezet, is nog niet bekend.

De reden van de maatregel is een aanhoudend conflict tussen Grolsch en Ahold over de leveringsvoorwaarden. De prijs die de Ahold-dochters aan Grolsch betalen, is het belangrijkste twistpunt.

Het is nog niet bekend of er een groot tekort aan Grolsch gaat ontstaan in de supermarkten. "Bier moet vers op de winkelvloer staan, dus het is een kwestie van dagen voordat de voorraad opraakt", aldus een woordvoerder van de brouwerij.

Begin vorig jaar had Albert Heijn ook al een ruzie met een bekende leverancier. Destijds was het Peijnenburg, die het er niet mee eens was dat de supermarkt zijn ontbijtkoek onder de kostprijs ging verkopen. Halverwege het jaar werd de ruzie tussen beide bedrijven weer bijgelegd.