A1 afgesloten wegens ongeval tankauto

Icoon VervoerTussen Apeldoorn en Deventer is de rijksweg A1 rond 12:00 uur vanmiddag afgesloten door een ongeval met een tankauto. Het Korps Landelijke Politiediensten heeft uit voorzorg de weg in beide rijrichtingen afgesloten. De tankauto vervoerde brandbare chemicaliŽn.

Het is nog niet duidelijk wat er met de vrachtwagen aan de hand is. Of er slachtoffers bij het ongeval betrokken zijn is ook nog niet bekend. De afsluiting zal volgens een woordvoerder nog wel enige tijd gaan duren. Meer informatie volgt mogelijk later.

Update 14:17 uur
NOS Teletekst weet te melden dat bij de plaats Wilp de tank van de tankauto scheurde. Hierna stroomde zeer brandbaar ethanol over de weg. Het ongeval gebeurde vlakbij een tankstation, wat de situatie extra gevaarlijk maakt. Vandaar dat beide rijrichtingen onmiddellijk werden afgesloten. De politie schat in dat het opruimen van de ethanol nog enkele uren zal duren en de weg dus voorlopig nog afgesloten zal blijven. Vier mensen zijn onwel geworden door het inademen van ethanoldampen. De brandweer heeft de situatie inmiddels wel onder controle.