Toeristen voelen zich thuis in Nederland

Icoon AlgemeenNederland krijgt als vakantieland een ruime voldoende van onze buitenlandse gasten. Uit een onderzoek door het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) blijkt dat 85 procent van de buitenlandse toeristen hun verblijf in Nederland beoordeelt met een 'zeer goed' tot 'uitstekend'.

Het NBTC hield een enquête onder tienduizend vakantiegangers die vorig voorjaar bij ons op bezoek kwamen. Deze vulden bij het inchecken bij de receptie van hotel, camping of bungalowpark een kaart in, waarna ze na enkele weken via telefoon of mail naar hun ervaringen in Nederland werd gevraagd. Drie op de vier toeristen gaven in de enquête aan van plan te zijn om in toekomst naar Nederland te willen terugkeren en het grootste deel voelde zich in ons land ook erg thuis.

Om buitenlandse toeristen nog meer van dienst te kunnen zijn, moeten er volgens NBTC meer goedkopere hotels in de categorie drie en vier sterren komen. Anders dreigen de Chinezen en Indiërs niet meer naar Nederland terug te keren. "Het aantal Chinezen stijgt ieder jaar, maar ze overnachten liever niet in de vijfsterrenhotels," aldus Leonie Scholten van NBTC.