Bankrover 40 jaar cel in na aangifte zoons

Nood-kloon had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadEen 64-jarige Amerikaan moet veertig jaar de cel in omdat hij zeven banken heeft beroofd, zo heeft een rechtbank in de staat Illinois besloten. Hetgeen de zaak opmerkelijk maakt, is het feit dat de man werd aangegeven door zijn eigen zoons.

De man, Alfred Ginglen, stond altijd bekend als een rolmodel. Hij was getrouwd, vader van vier kinderen, lid van enkele lokale burgergroepen, werkzaam bij de politie en ex-lid van de Amerikaanse marine. Ginglen blijkt de laatste jaren echter een dubbelleven te hebben geleid. De man beroofde meerdere banken om aan geld te komen voor drugs, prostituees en een maîtresse. Deze andere kant van zijn leven hield hij bij in een dagboek.

In 2004 herkende één van zijn zoons, eveneens een politieagent, zijn vader op beelden van een beveiligingscamera van een bank. De beelden, gepost op een website voor wetshandhaving, waren tijdens een bankroof gemaakt. De zoon besloot samen met zijn twee broers vervolgens de beslissing te nemen om zijn vader aan te geven. In juli van dit jaar bekende de man zeven bankovervallen te hebben gepleegd in 2003 en 2004. Ook na de uitspraak van de rechter deze week zeiden de drie geen spijt te hebben van hun aangifte, hun vader zou hen altijd geleerd hebben het juiste te doen.