Agressieve sfeer in Rotterdam: één dode

microkid had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieBij een schietpartij voor een partycentrum in Rotterdam is vanochtend een dode gevallen. Eerder in de nacht had er bij de uitgaansgelegenheid al een vechtpartij plaatsgevonden, toen portiers weigerden enkele bezoekers naar binnen te laten. Of de beide gebeurtenissen met elkaar in verband staan is niet duidelijk.

De schietpartij vond omstreeks 06.00 uur plaats bij partycentrum De Hooiberg aan de Galvanistraat. Een persoon raakte gewond en overleed later in een ziekenhuis. Het is niet voor het eerst dat een schietpartij bij het centrum aan iemand het leven kost. In april 2005 raakte één persoon dodelijk verwond en een ander zwaargewond op de stoep voor De Hooiberg.

Agressieve sfeer
Volgens de politie Rotterdam-Rijnmond was de sfeer in de havenstad in de nieuwjaarsnacht agressief. Er werden ongeveer honderd arrestaties verricht. De aanhoudingen zijn verricht voor onder meer brandstichting, geweld, wapenbezit en bedreiging. Een 24-jarige man die eerder op de avond zwaargewond raakte bij een schietpartij op de Heemraadssingel, bezweek vannacht in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.