Voetbal: Ton Lokhoff (NAC Breda) ontslagen

Icoon VoetbalNAC Breda heeft met onmiddelijke ingang Ton Lokhoff ontslagen als trainer. De oefenmeester wordt verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten.

"De aanhoudende tegenvallende sportieve resultaten en de verwachting dat de resultaten op korte termijn niet zullen verbeteren hebben tot dit besluit geleid", stelt NAC in een verklaring. Nico van Zoghel, de assistent van Lokhoff, moet in het nieuwe jaar ook plaatsmaken voor een vervanger.

Het ontslag van Lokhoff, die sinds de zomer van 2003 de club uit Breda onder zijn hoede had, komt niet als een verrassing. In 2005 won NAC Breda onder zijn leiding slechts zeven maal uit 34 wedstrijden. Ondanks de nodige versterkingen - NAC Breda haalde onder andere Van Hooijdonk terug - slaagde Lokhoff er de eerste seizoenshelft niet in om aansprekende resultaten te behalen.

Met eventuele opvolgers heeft de Brabantse club naar eigen zeggen nog geen contact gehad. "Nadat overeenstemming is bereikt over de afwikkeling van beiden arbeidsovereenkomsten zullen besprekingen worden gestart met kandidaten over de positie van hoofdtrainer en assistent-trainer".

-
Zie voor meer voetbalnieuws de FOK!voetbalmanager!