'Oud-spelers Roda JC criminelen'

Volgens Bill Gillissen, voormalig mental coach van Roda JC, zijn oud-speler Regillio Vrede en oud-doelman Zeljko Kalac criminelen. Regillio Vrede zat volgens Gillissen in zijn Roda-tijd regelmatig aan de cocaÔne en Zeljko Kalac kwam een keer met een pistool bij de voorzitter binnen en probeerde hem af te persen.

Gillissen doet zijn opvallende uitspraken vandaag in een interview met het Brabants Dagblad. Gillissen geeft in het regionale dagblad aan enorm geschrokken te zijn van wat hij destijds bij Roda aantrof: "Bij Roda JC waren twee informele leiders crimineel. Je hebt er geen idee van hoeveel druk er soms wordt uitgeoefend op bestuurders en coaches. Diezelfde voorzitter van Roda stond even later supporters toe te spreken in een kogelvrij vest."

Gillissen ging in 2001 op voorspraak van de toenmalige voorzitter Theo Pickeť bij Roda JC aan de slag. Dat was in een periode dat de prestaties van de club nogal tegenvielen.

Kalac, momenteel reservekeeper van AC Milan, heeft inmiddels gemeld een kort geding tegen Gillissen, die momenteel in dienst is van NOCNSF, voor te bereiden.


Regillio Vrede, crimineel?