Dominomus stierf met bijna lege maag

BVO had ons via de nieuws-submit te melden:

Opgezette DominomusDe betreurde dominomus had op het moment dat zij bruut in de Frisian Expo Centre in Leeuwarden werd vermoord vrijwel een lege maag. Dat blijkt uit microscopisch onderzoek van het Natuurmuseum Rotterdam. Het museum bemachtigde het lijkje van het ongelukkige dier, en heeft het inmiddels opgezet met de bedoeling het in de toekomst tentoon te stellen.

Bij het opensnijden van de vogel trof de preparateur slechts vier bruine zaadjes, een stuk slakkenhuis en wat kiezelgruis aan. Daarnaast bleek dat het beestje, een vrouwtje, nog nooit had geneukt in haar nog prille leven. Afgelopen voorjaar zag de mus het levenslicht. Een paar dagen voor het jaarlijkse recordevenement Domino Day in november werd ze ontdekt in de hal waar vier miljoen steentjes klaarstonden. Nadat de mus 23.000 steentjes had omgegooid, werd er een ongediertebestrijder bijgeroepen, die de mus met een luchtbuks doodschoot.

Overigens moeten degenen die staan te springen om de opgezette mus van dichtbij te bewonderen nog even wachten. Pas op 14 november 2006, precies een jaar na het fatale schot, wordt de dominomus aan het grote publiek getoond, ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling 'Opkomst en ondergang van de huismus' in het Natuurmuseum.