Haagse student 'Student van het Jaar'

Icoon OnderwijsMurat Ersoy, student commerciŽle economie aan de Haagse Hogeschool, is verkozen tot Student van het Jaar. De voorzitters van studentenorganisaties ISO en LSVb kozen hem in samenwerking met de redactie van website ScienceGuide. Ersoy wordt geroemd om zijn grote inzet voor zijn medestudenten. Zowel bij de zelforganisatie van Turkse studenten als bij de ontwikkeling van een talentenproject om nieuwe studenten meer kansen in hun studie te geven.

Volgens de redactie van ScienceGuide en de voorzitters van ISO en LSVb was er dit jaar ťťn onderwerp dat heel het hoger onderwijs bezig hield: de omgang met allochtone studenten, in het bijzonder met de moslims onder hen. De meest genoemde studenten van 2005 waren Samir A. en Mohammed B., mensen zonder naam en gezicht, maar over wie heel de Nederlandse samenleving praat, oordeelt en aan wie men andere jongeren 'afmeet'. Daarom werd besloten dit jaar een student te bekronen die staat voor al die duizenden allochtone studenten die zich maatschappelijk en in hun studie voluit inzetten. Voor hun kansen, voor die van hun leeftijdsgenoten en voor die van een veelkleurig en ruimdenkend Nederland.

De Haagse student werd door staatssecretaris Mark Rutte van Onderwijs namens het kabinet gefeliciteerd met zijn verkiezing.

-
Interview met Ersoy.