Maker persbericht Roswell UFO-incident overleden

X-factorVorige week donderdag is in de VS de Amerikaanse legerofficier Walter Haut overleden. Haut stelde in 1947 het persbericht op over de landing van een UFO in Roswell opstelde, het zogenaamde Roswell incident. Walter Haut werd 83 jaar.

Haut was in 1947 woordvoerder op luchtmachtbasis Roswell in New Mexico. In opdracht van de bevelhebber van de basis, William Blanchard, schreef hij op 8 juli diens verklaring op van een vliegende schotel die in de buurt van Roswell was geland. Toen een lokale krant op basis van het persbericht schreef dat de Amerikaanse Luchtmacht een vliegende schotel had buitgemaakt kwam het leger met een verklaring dat het geen buitenaardsvoertuig betrof, maar een neergestorte weerballon.

Wel of geen weerballon deed er toen echter niet meer toe, de mythe rond Roswell was geboren. UFOlogen zeiden dat het teruggetrokken persbericht een doofpot was om te versluieren dat het leger buitenaardse wezens uit de vliegende schotel had gehaald.

Haut zelf heeft altijd volgehouden dat hem nooit de exacte plek is verteld waar de vliegende schotel zou zijn geland. Hij zei er ook nooit een gezien te hebben. Wel geloofde hij in het bestaan van buitenaards leven dat de aarde bezoekt. Hij is ook ťťn van de stichters van het Internationaal UFO Museum.