'HaatmoskeeŽn' ontdekt in Spanje

TerrorismeIn Spanje zijn zes ondergrondse haatmoskeeŽn ontdekt. In deze moskeeŽn kwamen ook de daders van de bloedige treinaanslagen van 2004 in Madrid. De moslims die tot deze groep behoren zijn lid van de islamsekte 'Takfir Wal Hijra'. Deze behoort tot de meest radicale groeperingen binnen het salafisme, een Noord-Afrikaanse stroming waarvan de aanhangers alles wat westers is haten.

De leden van 'Takfir Wal Hijra' moeten in de westerse democratische samenlevingen infiltreren. Om dit te kunnen doen, moeten ze zich zo onopvallend mogelijk gedragen. Ze mogen dan ook roken, drinken, flirten met westerse vrouwen en eten tijdens de ramadan. Ze dienen zich voorkomend, ontwikkeld en beschaafd voor te doen.

Volgens de Spaanse justitie komen de meeste aanslagen in Europa voort uit het gedachtegoed van 'Takfir Wal Hijra'. De harde kern bestaat uit SyriŽrs die voornamelijk Marokkanen ronselen die de terroristische acties moeten uitvoeren. De Spaanse politie arresteerde afgelopen dagen ook 15 moslims die mensen ronselden voor terreurdaden in Irak.