Studenten klagen over wekenlange vakantie

Icoon OnderwijsRechtenstudenten van de Universiteit Utrecht zijn het er niet mee eens dat ze na de kerstvakantie zeven weken geen college kunnen volgen. Volgens decaan Adriaan Dorresteijn van de rechtenfaculteit hebben de docenten een zogenaamde winterstop nodig om onderzoek te doen.

Aan het eind van de zeven weken waarin de studenten vrij hebben, begint ook nog eens de voorjaarsvakantie. De studenten vinden het raar dat ze twee maanden niets te doen hebben en deden onlangs hun beklag bij de decaan. Ze stelden voor zelf iets te organiseren, zoals juridisch Engels, maar de faculteit zou daar geen geld in willen steken, zo zegt een student in de Telegraaf.

Een tweede reden voor de 'winterstop' is de invoering van de internationale bachelor- en mastertitel, die erg veel van de docenten hebben gevergd. Decaan Dorresteijn is van mening dat wanneer de leerstof in een korte periode aangeboden wordt, de studenten juist meer worden uitgedaagd. De studenten zelf denken hier heel anders over en zijn van plan tijdens de maanden vrij maar vooruit te werken.