NEC-trainer Lok stapt op

Icoon VoetbalNEC-trainer Cees Lok heeft maandagmiddag zijn spelers meegedeeld per direct te vertrekken, meldt Omroep Gelderland. De trainer zou in onmin leven met het bestuur van de Nijmeegse club. Het opstappen van Lok komt onverwacht, aangezien NEC op dit moment een knappe vijfde plaats bezet in de Eredivisie.

De reden voor de beslissing van Lok is vooralsnog onduidelijk, wel was al langer bekend dat de relatie tussen hem en het clubbestuur niet bijster goed was. Op 8 december vond er nog een gesprek plaats tussen bestuur en trainer om de wrijvingen weg te nemen, waarna het rustiger leek. Maandag las Lok voor aanvang van de kerstborrel van NEC zijn ontslagbrief voor aan de spelersgroep, waarna hij vertrok. De spelers van de Nijmeegse club bleven verbijsterd achter na de mededeling.

Cees Lok werd op 18 december 2004 hoofdcoach van NEC, toen hij de ontslagen Johan Neeskens opvolgde. Hij maakte al sinds 1999 deel uit van de technische staf, van 1988 tot 1999 voetbalde hij zelf voor de club. Lok is de tweede trainer uit de Eredivisie die dit seizoen voortijdig afscheid neemt van zijn club. Eerder ontsloeg Willem II trainer Robert Maaskant. RBC-trainer Dolf Roks werd door de leiding van de Roosendaalse club aan de kant gezet, maar in het zadel gehouden door de spelersgroep.

Kijk voor meer sportnieuws op sport.fok!