Walging over Pedo Top 100

MuziekDe Pedo Top 100, een hitlijst die bezoekers van de pedofielensite Martijn.org zelf kunnen samenstellen, heeft tot walging geleid onder artiesten die op lijst van liedjes voorkomen van waaruit gekozen kan worden. Artiesten als Willeke Alberti, Jan Smit en Henny Huisman gruwen ervan.

Marthijn Uittenbogaard van de vereniging Martijn zegt dat de lijst gewoon een 'luchtig geintje' is. Hij denkt niet dat de Pedo 100 averechts werkt voor zijn vereniging, die sinds 1982 strijdt voor de acceptatie van pedofilie: ''Enige humor kan verluchtend werken.''

Op de door Martijn samengestelde keuzelijst staan songs die door kinderen zijn gezongen, die over kinderen gaan, voor een jonge doelgroep bedoeld zijn, door (vermeende) pedo's wordt gezongen (Michael Jackson), die je met een beetje fantasie aan pedofilie zou kunnen relateren (Ben je geil of wil je een koekje) of die een videoclip hebben waarin kinderen een voorname rol spelen.

Voorbeelden: Dag lieve jongen - Jantje Smit, De glimlach van een kind - Willy en Willeke Aberti, Een lied voor kinderen - Dimitri van Toren, Even aan m'n moeder vragen - Bloem, Feest - K3, Later als je groot bent - Henny Huisman, Moi...lolita - Alizee, P.Y.T. (Pretty Young Thing) - Michael Jackson, I'm a boy - The Who, enzovoorts. De hele lijst met liedjes waaruit gekozen kan worden staat hier.

Martijn hoopt dat Boylove Radio, dat via internet te beluisteren is, de Pedo Top 100 wil uitzenden als de lijst is samengesteld.


Oude single van Huisman, kandidaat voor Pedo 100